Verona

Verona
Byen Verona

Verona er Romeo og Julies hjemby. Byen har ca 230.000 indbygger, og er den næststørste by i regionen Veneto. Venedig er størst.

Det føles som om byens centrum ligger omkring den flotte arena, der giver en meget speciel stemning. Man føler sig sat tilbage i tiden og det er som om, det hele foregår i et andet tempo her.

Verona har mange smukke pladser, hvor man kan sidde på en cafe og studere de smukke huse og nyde stemningen.

Byen har lagt navn til et fantastisk vinområde mellem Bardolino og Soave, hvorfra nogle af de bedste og mest efterspurgte Veneto-vine kommer. Man regner med at her er dyrket vin i området lige siden Bronzealderen.

I 1100-tallet var byens fine adelsfamilier medlemmer af byens råd. En af disse familier var La Scala-familien, som blev den herskende i de følgende århundreder.

I 1245 vælges Marstina fra Scala-familien til byens borgmester. Han styrede byen for både rige og fattige med bl.a. byplanlægning, man indførte skoler, som blev finansieret af bykommunen, og en læge blev antaget til at varetage befolkningens sundhed. Han blev populær blandt folk men ikke hos adelen, som myrder ham i 1277.

De følgende medlemmer af La Scala-familien udvidede deres magt ved erobringer bl.a. ved Gardasø-området. Her byggede de borge med henblik på at kontrollere sejladsen på søen.

Arena i Verona
Arena i Verona

Verona har mange seværdigheder, men er nok mest kendt for dens Arena og operaerne her.

Inde i Arenaen i Verona
Inde i Arenaen i Verona

Det er også en fantastisk oplevelse at overvære en opera forestilling under åben himmel en varm sommeraften. I Verona er det ikke blot et fantastisk skue, stemningen kan heller ikke sammenlignes med andre teatre.

Her i den gamle antikke romerske arena er det en folkelig oplevelse at høre opera. Det er også ubestrideligt verdens største opera. Den kunne i romersk tid rumme op til 25.000 tilskuere.

En del af pladserne bag scenen bruges ikke mere, men i dag benytter man til gengæld selve teatrets forhenværende scene, der førhen var forbeholdt løver, kristne og gladiatorer. Nu er der plads til ca. 22.000 tilskuere, hvor de fleste sidder på de oprindelige stentrin op langs siderne.

Året 1913 var 100-året for Verdis fødsel, og man ønskede at opføre en gigantisk udgave af Aida. Man Valgt Arena di Verona og siden har man afholdt operafestspil hver sommer. De begynder sidst i juni og varer august med. I sæsonen opføres der ca. 55 forestillinger.

Piazza Bra i Verona
Piazza Bra i Verona

Piazza Bra er den største plads i Verona, faktisk en af de mest rummelige og imponerende i hele Italien, det er også her arenaen ligger. Man komme ind til Pizza Bra gennem en buegang kendt som Portoni della Bra.

Portoni della Bra i Verona
Portoni della Bra i Verona

Hvis man forsætter ned af Via Marssini, som er en gågade med mange pæne spændende butikker med mode tøj, ender man nede på pladsen Piazza Erbe, som er en smuk og efter min mening nok blandt de mest charmerende, at sidde her og studere alle de fantastiske smukke huse og nyde livet der udfolder sig med et glas kold vin, så kan det ikke blive bedre.

Piazza Elba i Verona
Piazza Elba i Verona

På Piazza Erbe står en Markeds-søjle, og der er mange smukke renæssance og middelalder huse, og der er stadig noget tilbage af de farvestrålende freskomalerier.

Hus med freskoer i Verona
Hus med freskoer i Verona

Her på pladsen finder man også Barok-paladset Palazzo mafferi fra 1688. De seks statuer på taget er  Herkules, Jupiter, Venus, Merkur, Apollo og Minervat.

Palazzo Mafferi i Verona
Palazzo Mafferi i Verona
Julies balkon i Verona
Julies balkon i Verona

 

Julies balkonen fra Shakespeares Romeo og Julie.

Julie i Verona
Julie i Verona

I “Julies gård” i Via Capello Stimler turisterne ved balkonen og der er rift om at komme ud på balkonen og blive fotograferet. Et andet ønskebillede, især for mændene, er at stå ved statuen af Julie. Indgangen til porten er overmalet med navne og hjerter samt små sedler.

Indgang til Julies balkon
Indgang til Julies balkon

Hotel:

Hotel Mastino

www.hotelmastino.it

Er et dejligt hotel lige ved Arenaen

Skriv en kommentar