Padova

Padova
Padova

Padova er en dynamisk by med en smuk arkitektur fra middelalderen, renæssancen og moderne tid, samt en livlig universitetsby, som giver en god atmosfære, der forener moderne travlhed med gamle traditioner. Padova har ca. 250.000 indb. Noget af det Padova er meget berømt for er det fantastiske Scrovegni kapel, hvis freskoer er malet af Giotto. Enrico Scravegni var en af byens rigeste handelsmænd, og han bestilte og betalte det fantastiske kapel. Udsmykningen med de 38 freskoer, som Giotto lavede i 1305 er et hovedværk i den Italienske malerkunst. Væggene er dækket af billeder, der skildrer situationer fra Jesu og Marias liv, på bagvæggen under bueslaget ses Marias bebudelse.

Botanisk have i Padova
Botanisk have i Padova

Den botaniske have i Padova blev grundlagt i 1545 med lægeplanter og urter. I´Orto Botanico er verdens ældste botaniske have. I haven er der stadig en palme, der blev plantet i 1585. Nu er haven kommet på Unesco liste over verdens kulturarv.

Prato della Valle i Padova
Prato della Valle i Padova

Padova praler også med, at de har en eng uden græs, eller som den hedder på italiensk Prato della Valle ( dalengen ) er i virkeligheden en plads, der med sine 90.000 m2 og sin fantastiske udsmykning er noget meget specielt, den består af 78 statuer af fremtrædende borgere, der står rundt langs kanalen, som man kan komme over ved en af de fire stenbroer.

Basilica di Sant´Antonio i Padova
Basilica di Sant`Antonio i Padova

Basilica di Sat´Antonio også kaldet Il Santo . Padovanerne kalder den også til hverdag Helgenes kirke. Man påbegyndte bygningen i 1232 til at opbevare de jordiske rester af Skt. Antonius. Basilikaen rummer også fine freskomalerier i gotisk stil af maleren Atichieri og Giudo de Menabuoi og skulpturer og bronzerelieffer af den florentiske renæssancekunstner Donatello.

Caffe Pedrocchi i Padova
Caffe Pedrocchi i Padova

Caffe Pedrocchi er nok en af Italiens mest kende cafer. Udefra ligner den en klassisk tempel. Caffe Pedrocchi har været mødested for intellektuelle lige siden den blev åbnet i 1831. Idag er cafeen også overstrømmet af turister. Padova har endvidere Italiens og Europas næstældste universitet (efter Bolognas) fra 1222.

Pallazzo della Ragione i Padova
Pallazzo della Ragione i Padova

En af de meget spændende bygningsværker er Palazzo della Ragione  fra 1218 – 1219, oprindelig byens retsbygning. Salonen på den øvre etage er den største “hængende” sal i verden, 81 m lang, 27 m bred og 27 m i højden. På pladserne rundt om bygningen er der stort grønt og frugtmarked.

Padova idyl
Padova idyl
Padova
Padova

Hotel:

Hotel Giotto

www.hotelgiotto.com

Godt hotel ligger fint og god parkering.

Restaurant Donna Irene i Padova
Restaurant Donna Irene i Padova

Restaurant:

Donna Irene

Vicolo Pontecove 1

Hyggelig ligger mellem to vandløb og fin mad.

En kommentar til “Padova”

Skriv en kommentar